1. Anasayfa
  2. Meraklısına
  3. Çıldır Gölü Gezilecek Yerler

Çıldır Gölü Gezilecek Yerler

«
cildir-golu-640

Türkiye’de her geçen yıl pek çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayan Çıldır Gölü gezilecek yerler arasında olup, birbirinden değerli özellikleri bulunmaktadır. Şimdi o özelliklerle sizi baş başa bırakıyoruz…

  • Çıldır Gölü’nün, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ikinci gölü olduğunu söylemek isteriz.
  • Çıldır Gölü, çok önemli tatlı su göllerimiz arasında yer almaktadır.
  • Gölün büyüklüğü, yaklaşık olarak 123 kilometrekaredir.
  • Bu göl, doğal set gölü olmasının yanı sıra, lav akıntısı sonucunda oluşmuş bir göldür.
  • Göl beslenmesini, hem dere hem de çaylardan almaktadır.
  • Çıldır Gölü’nün yanında Telek Çayı bulunmaktadır. Çayın üzerinde de baraj yer almaktadır. Bu baraj sayesinde ise elektrik üretimi sağlanmaktadır.
  •  Gölün çevresinde bitki yaşamı hiç gelişmemiştir. Yani, Çıldır Gölü’nün etrafının yeşil bir görüntü içerisinde olmadığını da söylemek isteriz. Ayrıca, burada bitki örtüsü de yoktur.
  • Etrafta hiç ağaç da yoktur. Ancak ağaç olmasa da, burası otlaklar yönünden bir hayli zengindir. Otlaklar ise hayvancılık için kullanılmaktadır.
  • Gölde, pek çok balık türü, memeli, sürüngen ve kuş türü yer almaktadır. Van Gölü martısı ve angut kuşu da özel koruma statüsündedir.
  • Kış aylarında göl donduğu için, burada birçok etkinlik yapılmaktadır. Yani, göle gelen turistler, bu aylarda oldukça keyifli dakikalar geçirmektedir.

İnsanlar, göle gitmek için birçok imkandan da yararlanabilmektedir. Gölü ziyaret edecek olan vatandaşlar, bunun için otobüs ya da uçağı tercih edebilir. Gerek Kars gerekse de Ardahan otogarlarından da kolaylıkla göle gidilebilmektedir. Göle giden minibüsler de bulunmaktadır. Tüm bunların yanında, Doğu Ekspresi ile de Çıldır Gölü’ne gidilebildiğini söylemek isteriz. Vatandaşlar, Doğu Ekspresi ile Kars’a gidip oradan da göle geçebilmektedir.

Çıldır Gölü gezilecek yerler
Çıldır Gölü gezilecek yerler

Çıldır Gölü Gezilecek Yerler

Çıldır Gölü gezilecek yerler arasında olup en çok da kış aylarında büyük bir hareketlilik vardır. Çünkü, gölün tamamı bu aylarda donmaktadır. Dolayısıyla pek çok turist de, Çıldır Gölü’nü en çok kış aylarında ziyaret etmektedir. Çıldır Gölü’nde çok güzel aktiviteler yapılmaktadır. Sandalyelerini ve masalarını getiren turistler, burada kahvaltılarını da yapabilmekte, akşam yemeklerini de yiyebilmektedir.

Ayrıca gölü ziyaret eden kişiler, burada yürüyüş yapmanın keyfine de varmaktadır. Tüm bunların yanında turistler Çıldır Gölü gezilecek yerler arasına alıp, atlı kızaklarla gezintiye de çıkabilmekte, yelken yarışları da yapabilmektedir.

Bu etkinliklerin yanı sıra gölde, balıkçılığın da son derece yaygın olduğunu söylemek isteriz. Çıldır Gölü’nde her mevsim balıkçılık yapılmaktadır. Ancak balıkçılık, en çok da kış mevsiminde ilgi görmektedir.

[box type=”alert-info”]Astroloji Bilim Midir? İşte Aradığınız Bütün Soruların Cevapları…[/box]

Bu dönemde yapılan balıkçılık, hem buzların kırılması hem de buz altından balıkların avlanması yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem oldukça da popülerdir. Çıldır Gölü gezilecek yerler içerisinde yer aldığı için medyada da geniş bir şekilde yer almaktadır. Medyada yer almasından dolayı da pek çok insan, Çıldır Gölü’ gezilecek yerler listesine alıp daha yakından tanıma fırsatı elde etmektedir. Burada en çok avlanan balık türünün sazan olduğunu da söylemek isteriz.

Çıldır Gölü Nerede?

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Çıldır Gölü, Kars ve Ardahan sınırları içerisinde kalmaktadır. Çıldır Gölü’nün kuzeybatısında Telek Çayı bulunmaktadır. Bu çay, Ermenistan sınırlarında bulunan Arpaçay ilçesinin bir koludur. Çıldır Gölü, Telek Çayı sayesinde dışarıya su vermektedir.

Gölün, kuzey tarafında sazlık ve bataklık alanlar bulunmaktadır. Ayrıca gölün, çok yüksek bir bölgede yer aldığını da belirtmek isteriz. Bundan dolayı da konumu, bir hayli yüksektir. Çıldır Gölü’nün deniz seviyesinden yüksekliğinin bin 959 metre olduğunu da söylemek isteriz.

 

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *