1. Anasayfa
  2. Meraklısına
  3. Daewoo Nexia Nasıl Arabadır? Alınmaya Değer Midir?

Daewoo Nexia Nasıl Arabadır? Alınmaya Değer Midir?

«
daewoo

Daewoo, Koreli bir otomobil markasıdır, ancak genel olarak bu şirket Avrupa tarzı arabalar üretir. Bunun nedeni, bağlı şirket olan General Motors’un ABD ve Avrupa pazarlarına daha fazla ağırlık vermesidir.

Nexia, Opel parçalarını kullanan bir otomobil. Ülkemizde 1996 ile 1997 yılları arasında satıldı. Aslında Daewoo’ya göre hiç de fena olmayan satış rakamlarına ulaştı. Nexia C segmenti bir arabadır, ucuzdur, ancak karlı bir arabadır. Üç ve beş kapılı hatchback ve sedan gövde tipleri vardır.

Daewoo Araç Modelleri

GL, GLE, GLX ve GTX donanım paketleri ile satılır. Daewoo Nexia, “Klima, hidrolik direksiyon, elektrikli camlar ve aynalar” gibi birçok özelliklere sahip bir araçtır.

Otomatik şanzımanlı olanlar tam otomatik ve çok yumuşak vites geçişlerine sahiptir. Nexia, 1.5 litrelik bir motorla satılmaktadır. Bu motor, çift üstten eksantrik mili, yani Dohc motorudur. 90 beygir güç ve 137 Nm tork üretiyor.

daewoo
daewoo

Çok LPG uyumlu bir motordur ve şehir içinde 10,5 litre, şehir içinde 6,6 litre yakıt tüketir. Nexia, manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri sunar. Aracın donanımından biraz bahsedecek olursak, pakete göre klima, dört otomatik cam, elektrikli aynalar ve iç aydınlatma gibi özelliklere sahip.

Şirket, C segmentinde onaylanmasına rağmen Avrupa ve Türkiye’de istenilen satışları gerçekleştiremedi. Sonuç olarak, 1997’de üretimi durduruldu ve Lanos’a yer verildi.

Daewoo Nexia Piyasa Değeri Nedir?

Bugün,  Nexia’nın üretiminin üzerinden neredeyse 25 yıl geçti. Yani bu kadar uzun süredir üretimi olmayan bir otomobilin yedek parçasını bulmak çok zor.

Bazı motor parçaları opel uyumlu olduğu için bulunabilir. Fiyatları 53.000 TL ile 200.000 TL arasında değişmektedir. Son olarak, büyük bir şehirde yaşıyorsanız, hurda satıcılarında kolayca hurda parçaları bulabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *